Triguero: “Queda proclamat amb el 99% dels vots Andreu Ferrer com a nou president de NNGG Balears”

Triguero: “Queda proclamat amb el 99% dels vots Andreu Ferrer com a nou president de NNGG Balears”

La celebració del X Congrés de Noves Generacions va ser un èxit rotund. Després de la seva constitució en temps i forma, el Comitè Organitzador va proposar la mesa del Xè Congrés; per a la presidència va ser elegit per unanimitat l`eivissenc Rafa Triguero. Després de l`obertura del conclave amb el discurs del president del PP de Palma i delegat del Govern, José María Rodríguez, es va produir el debat de les tres ponències.

Els textos d`Acció Política, Joves del Segle XXI i Reglament Intern van ser redactats, esmenats i aprovats amb una àmplia majoria pels integrants de l`organització juvenil. Després del debat de les ponències, el candidat a la presidència de Noves Generacions de Balears va fer el seu discurs i va presentar els 22 vocals de la seva candidatura.

A continuació l`adjunta a presidència de NNGG, Marga Prohens, va fer un emotiu balanç de gestió del Comitè Executiu, en què es va repassar la trajectòria i l`acció de l`equip de Llorenç Galmés durant els últims tres anys i mig. Després de tancar la intervenció amb una tancada ovació es va produir la votació i l`escrutini per a l`elecció del nou president de l`organització juvenil. A les 12:45 del matí el president del X Congrés, Rafa Triguero, va afirmar “queda proclamat amb el 99% dels vots Andrés Ferrer, com a nou president de NNGG de les Illes Balears”. Després de la seva proclamació es van succeir diverses intervencions, com la del ja expresident de NNGG, Llorenç Galmés, i el secretari general del PP de Balears, Miquel Vidal.
 

INTERVENCIÓ DE BEATRIZ JURADO
Per la seva banda, la presidenta nacional de NNGG, Beatriz Jurado, ha començat la seva intervenció destacant el treball realitzat per l`equip sortint, liderat per Llorenç Galmés, de qui ha dit sentir-se “molt orgullosa” pels valors i principis aplicats en l`organització durant aquesta darrera etapa.

Jurado ha apel·lat a la consciència de tots i cada un dels presents als quals els ha recordat que tenen una obligació, que no és altra que “defensar el paper de la joventut en la societat i mantenir informat el partit de les necessitats dels joves”, com ja han fet a nivell nacional en proposar al Govern el Pla d`Ocupació Juvenil que va ser proposat en l`època de Zapatero i aquest” va decidir deixar-nos a la cuneta”, cosa que no passarà amb l`actual president del Govern, que treballa” per i per als joves”.

Per finalitzar, la presidenta nacional ha demanat ajuda als joves de l`organització perquè “se`ns conegui com el que som: una generació de joves valents, compromesos, treballadors i honrats”.

INTERVENCIÓ D`ANDREU FERRER
Andreu Ferrer, elegit nou president de NNGG de les Illes Balears ha agraït a “totes les persones que en els últims anys m`ha acompanyat” així com a tots els afiliats i membres de les juntes “pel seu suport i col·laboració”. A més, Ferrer ha tingut unes paraules per al president del PP de Palma, José María Rodríguez, “qui va confiar en mi des del principi i de qui aprenc cada dia”.

El nou president de l`organització s`ha compromès a “esforçar-me al màxim perquè estigueu orgullosos del meu treball com a president”. “Nosaltres sempre defensarem els nostres ideals des de la paraula, no com ells que no fan altra cosa que insultar mentre demanen consens; ells, que diuen ser més democràtics i mallorquins que ningú, però que es dediquen a aparcar a les dunes o mai han parlat una paraula de català. Venint d`ells, lliçons les mínimes”, ha continuat.

Així mateix, durant la seva intervenció, Ferrer ha defensat que “els joves de la nostra comunitat no són els quatre radicals que presos de l`avorriment llancen cassoles contra aquells elegits democràticament per les urnes, ells només representen el gamberrisme i la violència”.

Per finalitzar, Ferrer s`ha dirigit al president Bauzá, a qui li ha assegurat que “confiem en tu i en que ens en sortirem perquè sabem que estem en el camí correcte i amb els millors dirigents possibles”.

NOU EQUIP DIRECTIU
Dins el nou organigrama fet públic avui per Ferrer, destaquen com vicesecretària general, Cati Civera, i com a secretari general, Pedro Álvarez, “dues persones de la meva màxima confiança amb moltes ganes de treballar i que estan ja a disposició de tots i cadascun dels els afiliats de l`organització “. A més, s`inclouen en el Comitè de Direcció a Jesús de Miguel (Palma), com a vicesecretari de comunicació, Sonia Sánchez (Calvià), com vicesecretària de relacions juvenils, Oriol Font (Maó), com a vicesecretari d`organització, Sergio Rodríguez (Palma) , com a vicesecretari d`acció política, i Jaime Fernández (Eivissa), com a vicesecretari de relacions institucionals.

Els nomenaments del Comitè de Direcció, així com els de la resta de Comitè Executiu i els vocals de lliure designació s`haurà de sotmetre a la ratificació per part de la pròxima Junta Directiva Regional.

INTERVENCIÓ DE JOSÉ RAMÓN BAUZÁ
“A l`escenari polític actual hi ha un gran espai per als joves, i en el Partit Popular hi ha un gran espai per a Noves Generacions. Teniu l`obligació d`ocupar, i de fer-ho amb força, amb passió, amb idealisme, i sobretot amb vocació de servei “. Així s`ha dirigit aquest matí el president del PP de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, als més de 200 joves congregats en el X Congrés Regional de Noves Generacions de Balears, en què ha estat elegit amb el 99% dels vots Andrés Ferrer.

“El que avui és NNGG és la suma de tots aquests esforços, de tots els que han format i formen part de NNGG, és el llegat que recull el nou president i el seu equip, aquesta és la gran responsabilitat que assumiu avui” ha continuat Bauzá , que ha afegit que el projecte que presideix “és fonamentalment un projecte de canvi, un projecte que no només parla d`una nova forma de fer política, aquest és un projecte de canvi”.

“Teniu un president compromès amb el canvi, per alt que sigui el preu de superar algunes resistències. En política estem per servir a les persones, i per fer-ho vetllant pels interessos generals. La política entesa com a servei és senzilla, és simple, no requereix de fe per als líders, requereix de persones que creguin en un projecte que és clar i transparent “ha manifestat el president regional popular, fortament ovacionat pels joves.