Una vegada més reivindiquem la nostra oposició a les prospeccions des de la platja d`Es Figueral

Una vegada més reivindiquem la nostra oposició a les prospeccions des de la platja d`Es Figueral

El president del PP de les Illes Balears i del Govern, José Ramón Bauzá, ha participat aquesta tarda en un acte simbòlic de rebuig a les prospeccions que ha organitzat la formació juvenil del partit, Noves Generacions Balears, a la platja des Figueral, a Sant Carles, Eivissa. L`acte ha consistit en una “performance” en la que el centenar de joves que assisteixen a l`Escola, cadascun amb una cartolina blava amb la paraula `no` a més de vuitanta idiomes, han format un `NO` visible des de dalt, a la vorera de la platja. El president del PP d`Eivissa, Vicent Serra; i el secretari general del PP balear, Miquel Vidal, entre d`altres dirigents, també s`han sumat a la iniciativa.

Posteriorment, ha tingut lloc la lectura d`un manifest, en què els joves han lloat el paisatge, la natura i les platges de les Illes, destacant que “no volem que es posin en perill els dos grans motors de la nostra prosperitat: la natura i el turisme”.

“Aquest equilibri no és etern. Es pot trencar continua el manifest-. Les prospeccions petrolíferes aprovades pel Partit Socialista en les nostres aigües en 2010 constitueixen una greu amenaça per a tot el que hem aconseguit. Una amenaça que no estem disposats a ignorar”. Així mateix, destaquen que “el Govern balear, amb el seu President al capdavant, ha fet de la paralització d`aquestes prospeccions una causa irrenunciable”.

“El que menys importa ara és que fos un govern socialista el que les autoritzés i que sigui un govern del PP el que lluita per evitar-les. El realment important, el que ens ha d`ocupar i preocupar, és aconseguir la unitat de tots els ciutadans de les Illes, per sobre de les ideologies i les militàncies “, afegeixen els joves de NNGG de les Balears en el manifest.

Així, finalment conclouen: “Per això, els joves de Balears diem NO. No a la posada en risc dels nostres ecosistemes. No a l`amenaça del turisme. No a la degradació de la nostra imatge internacional. No a la imposició d`interessos de pocs contra l`interès general. No a les prospeccions petrolíferes a les nostres aigües”.